ZOO Slider Joomla modul

A ZOO Slider modul látványos diavetítést készít a YOOtheme ZOO tartalomkezelővel létrehozott cikkekből.

ZOO Slider működése

A ZOO Slider egy jQuery alapú diavetítő, amely a YOOtheme ZOO tartalomkezelő egy kategóriájában lévő cikkekből készít bemutatót, animációt. Megjeleníti a tartalom bevezetőképet, címét vagy akár a bevezetőszöveg egy részét is.

ZOO Slider demó

ZOO Slider elegant layout.

ZOO Slider elegant layout

ZOO Slider telepítése Joomla! 2.5 alatt

A ZOO Slider modul Joomla! kiszolgálói oldalán telepíthető a Bővítmények > Bővítménykezelő menüpontban a Telepítés fülön a Csomagfájl feltöltésével. A zip fájl feltöltése és sikeres telepítés után a Bővítmények > Modulkezelő-ben Szaki ZOO Slider néven jelenik meg. Itt lehet a szokásos módon engedélyezni, pozíciót választani és hozzárendelni egy menüponthoz.

Beállítások

A modul számtalan beállítási lehetőséget biztosít a megjelenés, a tartalom, illetve az animáció területén is.

ZOO Slider basic options

A modul alapbeállításainál a Diavetítés egy Zoo kategóriából lehullóból választható ki a már létező ZOO kategóriákból a vetítőben megjelenő ZOO kategória neve, illetve ez alatt adható meg az alatta lévő ablakban a kategóriából megjeleníteni kívánt cikkek száma.

Ez alatt adható meg a Bevezetőkép elem valamint a Szöveg elem azonosítója (amennyiben az alapértelmezett azonosító nem megfelelő). Az azonosítók a /media/zoo/applications/blog/types/article.config fájlból olvashatók ki.

A Szöveg hosszúsága mezőben adható meg a Szöveg elem maximális hossza, amelytől a vetítő korlátozni fogja annak hosszát a dia megjelenése során.

A többi beállítás a jQuery vetítő működését befolyásolja. Itt adhatók meg az alkalmazott effektusok, áttűnési idő, kezdő dia, eseménykezelők stb.

Speciálsi beállítások

A szokásos Joomla! modul beállítások mellett itt adható meg a jQuery keretrendszer betöltése. Abban az esetben, ha már valamelyik bővítmény vagy a sablon tartalmazza ezt, célszerű kikapcsolni. A jQuery-s problémákat megelőzendő érdemes egy jQuery betöltőt telepíteni pl. a jQuery Easy-t.

ZOO Slider advanced options

Az Egyedi CSS stílus szövegmezőben saját CSS stílus adható a modulhoz.

Témák

A ZOO Slider több témát is kínál a megjelenéshez melyet az Alternatív elrendezés lehullóból választható ki. Az alapértelmezetten kívül beépítésre került az egyszerű, számokkal léptethető Nav téma, vagy az elegáns megjelenésű Elegant téma.

Alapértelmezett téma
ZOO Slider default layout

Zoo Slider Joomla! diavetítő (slideshow) modul ingyenesen letölthető: Zoo Slider Joomla modul