Nivo Slider Joomla! modul

Nivo Slider Joomla! modul

Látványos diavetítő (slideshow) modul Joomla! 2.5 és Joomla! 3-hoz

Mindössze csak a képek útvonalát kell megadni és már indulhat is a diavetítő. A legújabb verzió további képi effektekkel, témákkal és véletlenszerű kezdődia lehetőségével bővült.

A Joomla! 2.5 és 3.x alá készített Nivo Slider modul, amely a hasonló nevű jQuery pluginra épül, 16 egyedi effektet alkalmaz a képek átúsztatására, teljesen reszponzív (képernyő méretére rugalmasan átméreteződő), billentyűzetről navigálható, támogatja a feliratokat és a képekhez rendelhető linkeket, melyek által sokoldalú felhasználhatóságot nyújt és mindössze 15 kbyte.

Image #1 alt text 
image #3 alt text (line #2 empty)

Nivo Slider a böngészőkben

A Nivo Slider diavetítő modul a következő böngészőkkel kompatibilis:

  • Internet Explorer v7+
  • Firefox v3+
  • Google Chrome v4
  • Safari v4
  • Opera v10.5

Nivo Slider bélyegképekkel

A diavetítő támogatja a bélyegképek használatát is. Ehhez csak be kell kapcsolni a "Folyamat megjelenítése bélyegképekkel" opciót a modul haladó beállításaiban.

Nivo Slider bélyegképpel

Telepítés Joomla! alá

A Nivo Slider modul Joomla! adminisztrációs felületéről telepíthető a Bővítmények > Telepítés/eltávolítás menünél, majd a Bővítmények > Modulkezelőben engedélyezhető.

Modulkezelőben kell beállítani a Joomla gyökeréhez viszonyított relatív útvonalat is, amely alapértelmezés szerint az images/banners könyvtár. Fontos megjegyezni, hogy csak azonos méretű fájlok használhatók!

Nivo Slider modul speciális paraméterei Nivo Slider modul speciális paraméterei

A Képek címkézésnél lehet megadni az egyes képekhez használható alt, cím és link elemeket egymástól | jellel elválasztva. Minden egyes új sor, a soron következő (abc szerint növekvően) képhez lesz társítva.

Témák

Az alapértelmezett megjelenésen kívül további két témát is lehet választani. Ezek az Orman és a Pascal témák. Lentebb az Orman téma látható.

Nivo Slider Orman theme

image1
Image2

Nivo Slider Joomla! 2.5, 3.x diavetítő (slideshow) modul ingyenesen letölthető: Nivo Slider Joomla modul