pixel


Nivo Slider modul Joomla! 1.5, 2.5-höz
2012. március 14. szerda, 19:04

Nivo Slider joomla moduleLátványos diavetítő (slideshow) modul Joomla! 1.5 és Joomla! 2.5-höz

Mindössze csak a képek útvonalát kell megadni és már indulhat is a diavetítő. A legújabb verzió további képi effektekkel, témákkal és véletlenszerű kezdődia lehetőségével bővült.

A Joomla! 1.5, és 1.6 - 2.5 alá készített Nivo Slider modul, amely a hasonló nevű jQuery pluginra épül, 16 egyedi effektet alkalmaz a képek átúsztatására, billentyűzetről navigálható, támogatja a feliratokat és a képekhez rendelhető linkeket, melyek által sokoldalú felhasználhatóságot nyújt és mindössze 15 kbyte.

Nivo Slider Joomla module 3 rd slide

Nivo Slider a böngészőkben

A Nivo Slider diavetítő modul a következő böngészőkkel kompatibilis:

  • Internet Explorer v7+
  • Firefox v3+
  • Google Chrome v4
  • Safari v4
  • Opera v10.5

Nivo Slider bélyegképekkel

A diavetítő támogatja a bélyegképek használatát is. Ehhez csak létre kell hozni a bélyegképeket. Ezek elnevezése alapértelmezés szerint az eredeti kép neve plusz a _thumb.jpg végződés.

Image1

Telepítés Joomla! alá

A Nivo Slider modul Joomla! adminisztrációs felületéről telepíthető a Bővítmények > Telepítés/eltávolítás menünél, majd a Bővítmények > Modulkezelőben engedélyezhető.

Modulkezelőben kell beállítani a Joomla gyökeréhez viszonyított relatív útvonalat is, amely alapértelmezés szerint az images/banners könyvtár. Fontos megjegyezni, hogy csak azonos méretű fájlok használhatók!

Nivo Slider modul speciális paraméterei

A Képek címkézésnél lehet megadni az egyes képekhez használható alt, cím és link elemeket egymástól | jellel elválasztva. Minden egyes új sor, a soron következő (abc szerint növekvően) képhez lesz társítva.

Témák

Az alapértelmezett megjelenésen kívül további két témát is lehet választani. Ezek az Orman és a Pascal témák. Lentebb az Orman téma látható.

image1 Image2

Nivo Slider Joomla! 1.5 diavetítő (slideshow) modul ingyenesen letölthető: mod_nivoslider.zip

Nivo Slider Joomla! 2.5 diavetítő (slideshow) modul ingyenesen letölthető: mod_nivoslider_j25.zip